1. #1
    Member Follow User Gallery
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal
    Age
    37
    Posts
    69

    Default mask by intensity

    Hello

    Im trying to get this command to work
    [IPress,Tool:Masking:Mask By Intensity]

    after I load and apply a texture (which works)
    any idea why it will not mask by intensity?
    [url="http://hnphan.com"]
    [/url]

  2. #2
    Moderator Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    11,462

    Default

    As far as I know, there's no reason why that shouldn't work. You'll need to post more of your script so I can see what might be going wrong.

  3. #3
    Member Follow User Gallery
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal
    Age
    37
    Posts
    69

    Default

    [CODE]

    [IButton,Play,"Press to play",
    [IReset,,4.0]
    [IConfig,4.0]
    [FileNameSetNext,"C:\test.obj"][IPress,Tool:Import]
    [FileNameSetNext,"C:\test.jpg"][IPress,Texture:Import]
    [IPress,Tool:Texture Map:TextureMap]
    [IUnPress,PopUp:test]
    [IPress,Tool:Masking:Mask By Intensity]
    [ISet,Tooleformation:Inflat,100]
    [FileNameSetNext,"C:\test.obj"][FileNameSetNext,"C:\test.obj"][IPress,Tool:Export]
    ]/*End of ZScript*/
    [/CODE]
    Last edited by TigerZ; 01-09-12 at 03:30 AM.
    [url="http://hnphan.com"]
    [/url]

  4. #4
    Moderator Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    11,462

    Default

    That worked OK for me. I did change the texture popup line to:

    [IPress,PopUp:test]

    but as you said that the texture was being applied correctly that obviously wasn't a problem for you. I used a texture that is just black and white to see clearly the masking and also repeated the deformation>inflat a couple of times so that the difference between the masked area and the deformation showed up well.

  5. #5
    Member Follow User Gallery
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal
    Age
    37
    Posts
    69

    Default

    ah it works with 4 r2

    quick question though, I need to unload ztools from memory, and the IReset command always asks for confirmation. Is there a way to reset without that dialog?
    [url="http://hnphan.com"]
    [/url]

  6. #6
    Moderator Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    11,462

    Default

    Quote Originally Posted by TigerZ View Post
    ah it works with 4 r2

    quick question though, I need to unload ztools from memory, and the IReset command always asks for confirmation. Is there a way to reset without that dialog?
    Yes, you can wrap [IKeyPress] round it to simluate pressing enter:

    [IKeyPress,13,[IReset,,4.0]]

  7. #7
    Member Follow User Gallery
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal
    Age
    37
    Posts
    69

    Default

    brilliant!
    [url="http://hnphan.com"]
    [/url]

  8. #8
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    484

    Default

    I don't mean to hijack this thread but I have a question similar to this.

    What about a confirmation that the "enter" action is to cancel? If you press "enter" on the Merge Subtool Down confirmation of "This is not an undoable action" it does not continue.

  9. #9
    Moderator Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    11,462

    Default

    Quote Originally Posted by Nyx702 View Post
    I don't mean to hijack this thread but I have a question similar to this.

    What about a confirmation that the "enter" action is to cancel? If you press "enter" on the Merge Subtool Down confirmation of "This is not an undoable action" it does not continue.
    There's no way to find out what the outcome of pressing Enter will be for an interface item. You'll need to test and see for whichever buttons you are going to press in zscript.

  10. #10
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2007
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    484

    Default

    I am sorry. My question was worded awkwardly.

    For dialogs where "Enter" is cancel (like Merge Subtool Down) I can't seem to find a keystroke that is "Ok." I did try a bunch. Space, CRTL + Enter, Arrows, all that still Cancels. I was wondering if there is a keystroke (or another way) to chose "Ok" in that situation.
    Last edited by Nyx702; 04-02-12 at 11:25 AM.

  11. #11
    Moderator Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    11,462

    Default

    Quote Originally Posted by Nyx702 View Post
    For dialogs where "Enter" is cancel (like Merge Subtool Down) I can't seem to find a keystroke that is "Ok." I did try a bunch. Space, CRTL + Enter, Arrows, all that still Cancels. I was wondering if there is a keystroke (or another way) to chose "Ok" in that situation.
    No, I'm afraid there's no way that I know of. (I've not tested every keystroke but I haven't been able to a way.)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •