1. #1

    Smile Problem in Sculptris

    Hello everyone!

    I've been using Sculptris for a year now, but I just can't seem to get around this problem..
    When I try to make details the texture becomes very.. well, weird!

    Check this out:



    Can anyone help me?

    Thank you in advance /Kuwa

  2. #2
    New Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2013
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Kuwaczech View Post
    Hello everyone!

    I've been using Sculptris for a year now, but I just can't seem to get around this problem..
    When I try to make details the texture becomes very.. well, weird!

    Check this out:



    Can anyone help me?

    Thank you in advance /Kuwa
    im new here and to sculpting,but in this video he explains that a bit,
    good luck!

  3. #3
    New Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Killerk116 View Post
    im new here and to sculpting,but in this video he explains that a bit,
    good luck!
    What video?

  4. #4
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    952

    Default

    Looks like you may have just stretched it a bit too much. Should be a pretty easy fix though.

    Try turning on the wireframe first. Then use the reduce brush a bit on those areas (and possibly a bit of the smooth brush if needed). Once the tris are a bit evened out, just use the grab brush again. This time not to move the area, but when you are zoomed in just clicking on an area with the grab brush will increase the triangle count within the brushes area without effecting the topology of the mesh. Then you can go back in and add as many details as you want on a more even surface.

    I'm assuming that will fix your issue, but if not just post again and I'm sure someone should be able to figure it out.
    Last edited by SporkFuMaster; 05-13-13 at 01:26 PM.

  5. #5
    New Member Follow User Gallery
    Join Date
    May 2013
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Kuwaczech View Post
    What video?
    oops my bad! here ya go forgot to put link.
    http://vimeo.com/12186535
    it was posted in this section:
    http://www.zbrushcentral.com/showthr...k-start-videos
    i learned alot from these videos.
    Regards
    Shawn.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •