1. #16
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    ok - i made that mesh...so i might go back and change the topology?!
    cause flatten might help - but thats not going to be permanent.
    after i use smooth its back in there....

  2. #17
    Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Delaware D:
    Age
    27
    Posts
    47

    Default

    Quote Originally Posted by Zmith[21]
    ok - i made that mesh...so i might go back and change the topology?!
    cause flatten might help - but thats not going to be permanent.
    after i use smooth its back in there....
    Well, you said you made the mesh, so if you don't mind doing so, you could go back into another program and fix those verts, and then sculpt it in ZBrush. I don't know any other way to fix that problem, and 5 pole verts are a pain in the butt.

  3. #18
    New Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jul 2008
    Age
    31
    Posts
    20

    Cool Great Work

    awesome work im a newbie with zbrush and im very inspired by your style. nice detail and design. if i may ask... what program do you use for your arcitecture design. great work!!!

  4. #19
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    hi

    i used zbrush and max for that shape on the blue ground
    and for the bone structure which was done with zspheres
    the other architecural elements are blocked with sketchup
    and detailed with max;

    felix
    Last edited by Zmith[21]; 10-05-08 at 01:43 PM.

  5. #20
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    edgeflow.jpg

    hi,

    can someone please point out how i can improve the edgeflow?

  6. #21
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Poland/Szczecin
    Posts
    1,911

    Default

    ftw dude
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	edgeflow.jpg 
Views:	183 
Size:	77.5 KB 
ID:	111253  

  7. #22
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    wow that was fast - thx mate

  8. #23
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Poland/Szczecin
    Posts
    1,911

    Default

    you can rop the 6 sided verts ****, but i dont think theres any way to lose all 5 sided ;/ It would require adding a lot of loop slices, and changing moset of the topology ;]

  9. #24
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    i tried to fix it - but i remember that i didnt invest alot of time
    into the head...i will try to start from scratch with zspheres...

  10. #25
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    hi - just have a look

    i have changed the head...it turned out to be a girl instead
    but than i made that dark jumping somethin i messed up the
    geometry with inflate. i like the resulting silhouette

    feageaet.jpg


    vmn.jpg

  11. #26

    Default

    what is the material in the last pic? how rendered?

  12. #27
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    i have got a poblem:

    lvl 6
    layer at lvl 3 (for pose out of x)
    i scaled the model 300 size xyz
    unmasked all but the foot seems
    to be effected by transpose.

    i use alot of smooth and lyer
    brush at lvl 6 - i also have applied
    a layer with a 50 inflate

    xxxxxxxxxxxxxxxx.jpg

    hi the render was done in vray

  13. #28
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,057

    Default

    The foot is partially masked, somehow or another. Sometimes you might inadvertently clip a part of your mesh with some unintended masking...sometimes weird stuff just happens.


    In any event, it's easy to fix. Just Undo, and then move the "Intensity" slider in the masking menu all the way to zero. Then it essentially becomes a "mask eraser". Then draw a masking lasso around the affected area of the foot, and try again.


    Don't forget to move the intensity slider back up when you want to start masking normally again.
    -Scott

  14. #29
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    i decreased the model under >>deformation by ~100 to solve the problem

  15. #30
    Senior Member Follow User Gallery
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Hamm
    Posts
    188

    Default

    ok, thanks - i will look at that slider...mfg

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •